Káposztás tészta – ahogy én készítem :)

Igen, mondhatjuk, hogy káposztás tésztát mindenki tud készíteni. De ahogy megláttam a durum pappardelle tésztát az üzletben, már tudtam, hogy éppen arra vár ez a klasszikus, hogy a krumplis tészta után ezt az ételt is megreformáljam kissé.

  • 250 g durum pappardelle tészta
  • 1 kisebb fej káposzta
  • 1+2 ek. extra szűz olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • néhány cseppnyi DW folyékony édesítőszer

A tésztát sós, olívaolajos vízben megfőztem, majd leszűrtem.

A káposztát vékony szeletekre vágtam.

Wokban olívaolajat hevítettem, majd rádobtam a szeletelt káposztát. Sóztam, borsoztam, dobva-rázva pirítottam, addig, amíg teljesen megpuhult / összeesett. Végül néhány csepp folyékony édesítőszert adtam hozzá.

A párolt káposztát elkevertem a tésztával, majd frissen őrölt borssal koronázva tálaltam az ételt.

4 adag lesz belőle

1Pingbacks & Trackbacks on Káposztás tészta – ahogy én készítem :)

  1. […] átalakítottam néhány klasszikus ételt, mint például a krumplis, vagy a káposztás tésztát, sőt mi több, a finomfőzeléket is. Most a rakott karfiolt érte utol a nagy […]

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár