Mángold – sárgarépa leves

A mángold gyakori vendég a konyhámban, készítek vele tésztaételt, de a szép zöld levelei leginkább a reggeli zöld turmixomba kerülnek, amiből már az egyszerűbb és a kiadósabb változat is szerepelt a blogon. A megmaradó szárakat viszont szépen elnyeli egy vidám színű őszi leves :).

  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 darabka póréhagyma
  • 500 g mángold szára
  • 4 db sárgarépa
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 dl rizstejszín

Az olívaolajon megpároltam a hagymát, majd amikor megpuhult, hozzáadtam a feldarabolt mángold szárat, és a lereszelt sárgarépát. Sóztam, frissen őrölt borssal fűszereztem, kb. 1,2 l vízzel felöntöttem, majd addig főztem, amíg a zöldségek megpuhultak. A levest botmixerrel turmixoltam, majd rizstejszínnel összeforraltam.

4 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár