recept

Fűszeres lila káposzta leves

Egy fél fej lila káposzta figyelt még a kamránkban, amire kérdő tekintettel néztem néhány napon át. Mindenmentes Nóri sietett ismét a segítségemre, akinél ezt a receptet meglátva, nem tétlenkedtem tovább, hanem azonnal reprodukáltam.

 

  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 kisebb vöröshagyma, szeletelve
  • 1/2 fej lila káposzta, vékonyan felszeletelve
  • 1 alma, hámozva, felkockázva
  • 6 borókabogyó, összetörve
  • 2 kk. őrölt kömény
  • csipetnyi szerecsendió
  • só, frissen őrölt bors bors
  • 1,2 l zöldségalaplé
  • 1 ek. almaecet
  • kevés finomítatlan nádcukor (vagy nyírfacukor / egyéb édesítőszer, ízlés szerint)

Az olívaolajon puhára pároltam a vöröshagymát. Amikor megpuhult, hozzáadtam a káposztát, majd az almát. Fűszereztem, sóztam, borsoztam, kis ideig együtt pirítottam őket.

Ezután felöntöttem zöldségalaplével, és addig főztem a levest, amíg a hozzávalók megpuhultak.

Végül almaecettel és kevés nádcukorral állítottam be a megfelelően pikáns ízt.

Kb. 4 – 5 tányérnyi levesünk lesz ebből a mennyiségből