Egy fél fej lila káposzta figyelt még a kamránkban, amire kérdő tekintettel néztem néhány napon át. Mindenmentes Nóri sietett ismét a segítségemre, akinél ezt a receptet meglátva, nem tétlenkedtem tovább, hanem azonnal reprodukáltam.
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 2 kisebb vöröshagyma, szeletelve
- 1/2 fej lila káposzta, vékonyan felszeletelve
- 1 alma, hámozva, felkockázva
- 6 borókabogyó, összetörve
- 2 kk. őrölt kömény
- csipetnyi szerecsendió
- só, frissen őrölt bors bors
- 1,2 l zöldségalaplé
- 1 ek. almaecet
- kevés finomítatlan nádcukor (vagy nyírfacukor / egyéb édesítőszer, ízlés szerint)
Az olívaolajon puhára pároltam a vöröshagymát. Amikor megpuhult, hozzáadtam a káposztát, majd az almát. Fűszereztem, sóztam, borsoztam, kis ideig együtt pirítottam őket.
Ezután felöntöttem zöldségalaplével, és addig főztem a levest, amíg a hozzávalók megpuhultak.
Végül almaecettel és kevés nádcukorral állítottam be a megfelelően pikáns ízt.
Kb. 4 – 5 tányérnyi levesünk lesz ebből a mennyiségből