recept

“Vadas” leves

Nagy-nagy kedvencem a vadas, készítettem korábban csirkehússal, majd húsmentes verzióban is, és mivel annyira szeretem az ízét, arra gondoltam, miért ne készíthetném el leves verzióban is? :) Vitamindús téli étel lett belőle – nem mellesleg, gyorsan elkészül.

  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 vöröshagyma, apróra kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 nagyobb sárgarépa, reszelve
  • 1 nagyobb fehérrépa, reszelve
  • darabka zeller, reszelve
  • darabka karalábé, reszelve
  • só, frissen őrölt bors
  • 8 borókabogyó, összezúzva
  • 3 babérlevél
  • 2 ek. mustár

Az olívaolajon megpároltam a vöröshagymát és a fokhagymát. Amikor megpuhult, hozzáadtam a reszelt zöldségeket, amiket együtt pirítottam néhány percig. Ezután sóztam, borsoztam, kb. 1,2 l vízzel felöntöttem. Borókabogyóval és babérlevéllel fűszereztem, majd csak addig főztem, amíg a zöldségek kicsit roppanósak maradnak. Végül mustárral tettem egésszé a vadas jellegű ízt.

Ha van otthon, kevés száraz fehérbor sem árt az ízének :).

4 adag lesz belőle