recept

Csicseriborsó – bab curry (húsmentes, tejmentes, odafigyeléssel gluténmentes :))

Azt már észrevehettétek, hogy legszívesebben friss, hazai, szezonális alapanyagokat használok, de a biztonság kedvéért tartok itthon néhány (lehetőség szerint bio) konzervet is. Most egy hosszúra nyúlt munkanap után ez mentette meg a másnapi ebédemet, hiszen 30 percem még éppen akadt lefekvés előtt egy melengető, fűszeres fogás elkészítésére.

Amellett, hogy nagyon finom fűszeres ételről van szó, értékes páros szerepel a receptben: a húst nem fogyasztó embereknek érdemes a rizst / gabonát pl. hüvelyesekkel együtt fogyasztani, erről bővebben itt olvashattok.

(Az étel gluténmentességének biztosítása érdekében győződjetek meg a csomagolásokon, hogy valóban gluténmentes termékekről van-e szó!)

  • 1 bögrényi vadrizs
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma, karikázva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1,5 ek. curry por
  • 1 doboz konzerv csicseriborsó
  • 1 doboz konzerv vörösbab
  • 1 doboz hámozott, felezett paradicsom
  • 200 ml rizstejszín

A vadrizst a csomagoláson lévő utasításoknak megfelelően megfőztem, majd a tűzről lehúzva elkevertem az apróra vágott petrezselyemmel.

Az olívaolajon puhára pároltam a felkarikázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. A curry porral együtt rövid ideig tovább pirítottam, majd hozzáöntöttem a leszűrt és bő vízben alaposan átmosott csicseriborsó és bab konzervet. A fűszeres hagymán először csak a hüvelyeseket pirítottam, majd felöntöttem hámozott paradicsom konzervvel, sóztam, végül pedig a rizstejszínnel is összeforraltam.

A curry-t az elkészült rizzsel és nagy adag bébispenót salátával fogyasztottuk.

4 adag lesz belőle