ajánló életmód

Képes útikönyv rovat – “mentesen” a Velencei-tónál

Nemrég egy nagyon kedves barátnőmmel úgy döntöttünk, magunk mögött hagyjuk a pörgős hétköznapokat, a munkát, a stresszt, és egy “csajos” hétvégén lógatjuk a lábunkat.

Bikinivel és olvasnivalóval jól telepakoltuk a táskát és meg sem álltunk a Velencei-tóig. :) Lehet vitatkozni arról, hogy mik az aktív és passzív nyaralás előnyei és hátrányai – de felesleges. Nekünk a tökéletes lazulás állapotában ez bizony nem jutott eszünkbe. :)

Amikor megelégeltük a pihenés – víz – nap szentháromságát, azért egy kisebb felfedező körutat is tettünk a környéken, így botlottunk bele teljesen véletlenül egy étterembe.

Plage, Velence

Amikor először látogattuk meg őket, éppen nagyon-nagyon vágytam egy mandulatejes kávéra, és mivel a hely dizájnja is megragadott minket, tettünk gyorsan egy próbát. És igen! Kávét mandulatejjel és kókusztejjel is ihatunk. Első piros pont. :)

Ahogy a kávénk mellett üldögéltünk, elérkezett a délutáni snack ideje. Mivel nagy híve vagyok a tapasoknak / falatkáknak / kencéknek, amikor nem egy hatalmas tálon ömlesztenek az ember elé annyi ételt, amennyit csak győzzön megenni :), rögtön szimpatikus lett a tapas krém válogatás: hummusz, padlizsánkrém, spanyol vörösbabkrém és juhsajtkrém került a tálra, pirított mini pitával.

Hmmmmmmmmmmmmmmmm,,,, :)

 

Sajnos csak a hummusz és a vörösbabkrém tej- és tojásmentes, így barátnőm nyerte meg a padlizsánkrémet és a juhsajtkrémet. Elmondása szerint mindkettő nagyon finom volt. :) Nálam nagyobb hummusz rajongó nincsen :), én a fűszerezésen / élénkebb ízeken kicsit még csiszolnék, de az állaga tökéletes volt.

Az összetett verseny abszolút nyertese viszont mindenképpen a vörösbabkrém lett! A mély és gazdag ízekben még a “valódi” chilis babban felbukkanó kakaó ízét is felfedezni véltük, de sajnos a recept a szakács titka maradt. :(

Rövid pihenésünk utolsó napján ismét visszatértünk… Miután elhagytuk a szállásunkat, a parton múlattuk az időt, viszont nem hagyott nyugodni (főleg engem) a meglehetősen gazdag étlap kínálata. :)

Kicsit ugyan riasztó számomra az, ha egy hosszú étlapon megférnek egymás mellett a burgerek, olasz ételek, wokos ételek, paleolit ételek és a sushi is – de itt nem kellett csalódnunk a minőségben.

Amíg az ételre vártunk, házi bodzaszörppel olthattuk a szomjunkat. (Itt kapta meg a hely az újabb piros pontot.)

 

Én a bőség zavarában hirtelen egy pizza mellett döntöttem (Capricciosa), ami hasonlított egy korábbi alkotásomra. :) Sonkát és sajtot természetesen nem kértem rá. Mind a tészta vastagsága, mind az ízvilág elnyerte a tetszésemet – habár lehetett volna fantáziadúsabb a választásom, de mit tehetnék, éhes voltam. :)

 

Barátnőm pedig (aki “mindenevő”), a Club salátára szavazott, ami hősiesen bevalljuk, kifogott rajta… Habár nem “mentes” étel, de ha arra jártok, és van olyan a társaságban, aki egy salátának álcázott főételt fogyasztana, ezt az ételt neki ajánljuk. :)

 

A kiszolgálás nagyon kedves, pontos és gyors, ezt külön ki tudom emelni.

Ha szeretnétek egy jót vacsorázni, ne habozzatok betérni Velencén a Plage Étterembe. :)