Nagyon szeretjük a sült gesztenyét! A tél számunkra szinte elképzelhetetlen a finom, illatos sült gesztenye nélkül. :)
Sajnos a téli vásárokban aranyáron mérik, a házilag sütött gesztenye pedig vagy sikerül, vagy nem…
Így az interneten felhasznált tudást összeollózva, elárulom nektek, hogy én hogyan sütöm a gesztenyét. :)
- 500 g gesztenye
A gesztenyét vízbe áztatom. Megoszlanak a vélemények, hogy mennyi időre érdemes beáztatni, nekem 4 órán át fürödtek a gesztenyék.
Ezután a “csúcsosabb” végüket kereszt alakban bevágtam.
Sütés céljából az üveg piteformámat használtam. Ebbe tettem a bevágott és leszűrt gesztenyéket. Kevés vizet öntöttem alá.
Alufóliával lefedtem, majd alufóliával borítva, 180 C-ra előmelelgített sütőben kb. 25 percig sütöttem. Végül a fóliát levéve még kb. 5-10 percig sütöttem.
Ezzel a módszerrel nem száradt ki, átsült és a héja is könnyen eltávolítható volt.
Szeretitek a gesztenyét? :)