Szardellás, fokhagymás, chilis párolt kelkáposzta (gluténmentes, tejmentes, tojésmentes recept)

Nagyon szeretem a Chili és Vanília blogot, emlékeim szerint az első gasztroblog volt, amit évekkel ezelőtt elkezdtem olvasni. Azóta is folyamatosan figyelem, hiszen rengeteg újdonságot mutat meg nekünk.

Legutóbb ezt a kelkáposzta receptet próbáltam ki tőle, és természetesen nem kellett csalódnunk! Érdekes, pikáns ízek dobják fel a tél egyik kedvencét, a kelkáposztát.

 

  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 12 szardellafilé (nálam éppen ennyi volt egy kis üveges kiszerelésben)
  • 1 kk. bio csípős paprikakrém
  • 1 fej kelkáposzta, vékonyabb cikkekre vágva
  • frissen őrölt bors
  • kevés tengeri só

Ismét nagymamám öntöttvas lábasát használtam, amiben ezt a mennyei párolt káposztát is készítettem.

Kis lángon felmelegítettem az olívaolajat, Hozzáadtam a 12 gerezd fokhagymát és a szardellafilét, majd addig kevergettem, amíg a szardellafilék elolvadtak a meleg olajban. Ezen a ponton került bele a csípős paprikakrém is.

Végül az összevágott, átmosott (nem baj, ha vizes marad) kelkáposzta cikkek is a lábasba kerültek, összeforgattam, lefedtem, majd 180 C-ra előmelegített sütőben egyszer-kétszer megkeverve kb. 45 percig pároltam.

Rizstejben sült burgonya mellé kínáltam.

4 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár