Ezek a kis korongok villámgyorsan elkészülnek, és már ugorhatnak is a táskádba, hiszen kiváló köztes étkezés lehet belőlük egy almával és egy csésze teával.
Nagyon egyszerű, kevés hozzávalót igénylő, elronthatatlan recept.
- 1 alma, hámozva, kis lyukú reszelőn lereszelve
- 1 tk. lenmagpehely
- 4 ek. zabpehely
- 2 ek. nádcukor (vagy egyéb édesítőszer)
- 50 g mazsola
- 1 kk. őrölt fahéj
- 3 ek. vaníliás rizstej (vagy egyéb növényi tej)
Az almát lereszeljük, majd elkeverjük a lenmagpehellyel, zabpehellyel, nádcukorral, a mazsolával és a fahéjjal.
15 percig állni hagyjuk.
Ha szükséges, kevés növényi tejjel lazítjuk, vagy zabpehellyel sűrítjük – a lényeg, hogy a végén összeálljon a massza, mert különben törhet a sütemény,
Szilikon tartelett formában vagy kézzel formázva sütőpapíron, 180 C-ra előmelegített sütőben sütjük készre.
Nálam 6 db lett belőle
Tetszett a recept? Akkor keresd fel a Facebook-oldalunkat is, ahol további finomságok receptje vár rád! :)