Nagy-nagy kedvencem a vadas, készítettem korábban csirkehússal, majd húsmentes verzióban is, és mivel annyira szeretem az ízét, arra gondoltam, miért ne készíthetném el leves verzióban is? :) Vitamindús téli étel lett belőle – nem mellesleg, gyorsan elkészül.
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 vöröshagyma, apróra kockázva
- 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 2 nagyobb sárgarépa, reszelve
- 1 nagyobb fehérrépa, reszelve
- darabka zeller, reszelve
- darabka karalábé, reszelve
- só, frissen őrölt bors
- 8 borókabogyó, összezúzva
- 3 babérlevél
- 2 ek. mustár
Az olívaolajon megpároltam a vöröshagymát és a fokhagymát. Amikor megpuhult, hozzáadtam a reszelt zöldségeket, amiket együtt pirítottam néhány percig. Ezután sóztam, borsoztam, kb. 1,2 l vízzel felöntöttem. Borókabogyóval és babérlevéllel fűszereztem, majd csak addig főztem, amíg a zöldségek kicsit roppanósak maradnak. Végül mustárral tettem egésszé a vadas jellegű ízt.
Ha van otthon, kevés száraz fehérbor sem árt az ízének :).
4 adag lesz belőle