Alkalmanként érdemes tenger gyümölcseit vásárolni, és némi változatosságot becsempészni a mindennapok étkezéseibe. Íme, egy egyszerű példa, hogyan lesz belőle finom és tartalmas ebéd.
- 2 x 84 g Soba tészta (azaz két praktikusan összecsomagolt kis adag :) )
- só
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 400 g fagyasztott tenger gyümölcsei keverék (hideg vízben kiolvasztva)
- frissen őrölt bors
- 1 tk. kakukkfű (vagy egyéb, ízlés szerinti zöldfűszer)
- 200 ml rizstejszín
- 1/2 citrom frissen facsart leve
A tésztát sós vízben megfőztem, hideg víz alatt leöblítettem, majd félretettem.
Olívaolajon puhára pároltam a hagymát és a fokhagymát. Amikor megpuhult, hozzáadtam a tenger gyümölcsei keveréket, sóztam, borsoztam, kakukkfűvel fűszereztem.
Amikor puhára főtt, a citromlével elkevert rizstejszínnel felöntve, sűrű szósszá forraltam be a ragut. A tésztával tálaltam.
2 kiadós adag lesz belőle