recept

Soba tészta tenger gyümölcsei raguval (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)

Alkalmanként érdemes tenger gyümölcseit vásárolni, és némi változatosságot becsempészni a mindennapok étkezéseibe. Íme, egy egyszerű példa, hogyan lesz belőle finom és tartalmas ebéd.

  • 2 x 84 g Soba tészta (azaz két praktikusan összecsomagolt kis adag :) )
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 400 g fagyasztott tenger gyümölcsei keverék (hideg vízben kiolvasztva)
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk. kakukkfű (vagy egyéb, ízlés szerinti zöldfűszer)
  • 200 ml rizstejszín
  • 1/2 citrom frissen facsart leve

A tésztát sós vízben megfőztem, hideg víz alatt leöblítettem, majd félretettem.

Olívaolajon puhára pároltam a hagymát és a fokhagymát. Amikor megpuhult, hozzáadtam a tenger gyümölcsei keveréket, sóztam, borsoztam, kakukkfűvel fűszereztem.

Amikor puhára főtt, a citromlével elkevert rizstejszínnel felöntve, sűrű szósszá forraltam be a ragut. A tésztával tálaltam.

2 kiadós adag lesz belőle