recept

Cukkinis – krémsajtos csirkemell joghurtos céklasalátával és rizzsel

Könnyű, vitamindús ebéd, ajánlom mindenkinek!

  • 1 ek. kókuszzsír
  • 400 g csirkemell
  • só, kevés frissen őrölt bors
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 kk. kapor
  • 1 kk. majoránna
  • 400 g cukkini
  • 2 ek. light krémsajt
  • 2-3 nagyobb cékla
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 1 bő tk. mustár
  • csipetnyi nádcukor
  • csipetnyi só
  • csipetnyi kakukkfű
  • kevés frissen facsart citromlé
  • párolt rizs a tálaláshoz

A kókuszzsíron fehéredésig pirítottam a sózott, borsozott csirkemellet. Kevés vizet aláöntve tovább pároltam a zöldfűszerekkel, majd hozzáadtam a meghámozott, felkockázott cukkinit, és fedő alatt puhára pároltam a ragut. Amikor teljesen megpuhult, 2 ek. light krémsajttal forgattam össze, majd egy utolsó forralás után el is készült az étel.

A céklát meghámoztam, enyhén sózva alufóliába tekerve puhára sütöttem. A mártás hozzávalóit összekevertem, majd összeforgattam vele a felkockázott céklát.

Párolt rizzsel tároltam.

2 -3 adag lesz belőle