Nemrég sikerült halloumi-hoz jutnom, ami nem más, mint egy ciprusi eredetű félkemény sajt, amit kiválóan lehet például grillezni, és így több ételben is felhasználható. Én most a legegyszerűbb változatot ajánlom a figyelmetekbe.
- kevés wok olaj
- 2 1,5 cm vastag halloumi szelet
- friss spenótlevél
- néhány koktélparadicsom
- 1 újhagyma
- só, frissen őrölt bors
- extra szűz olívaolaj
- frissen facsart citromlé
A halloumi-t 10 percre hideg vízbe áztattam (mert különben sós lehet). A grillserpenyőt egy szilikonecset segítségével vékonyan kiolajoztam, majd amikor kellőképpen felhevült, beletettem a sajtot. Mindkét oldalát addig pirítottam, amíg szép barnás kérget kapott.
A salátához a spenótot szeleteltem, a koktélparadicsomokat négyfelé vágtam, a hagymát felkarikáztam, a zöldségeket összeforgattam, enyhén sóztam-borsoztam, majd olívaolajat és friss citromlevet használtam öntetként.
1 kiadós adag lesz belőle