recept

Mustáros padlizsánkrém

Korábban már szerepelt egy padlizsánkrém a blogon, ez a verzió szinte ugyanazt tudja, csak egy-két összetevő változott, mégis teljesen más az összhatás.

  • 4 padlizsán
  • 1 + 1 ek. olívaolaj
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 1-2 ek. mustár

A padlizsánokat megmostam, hosszában félbevágtam, a húsukat éles késsel bekockáztam úgy, hogy a héját ne vágjam át. Olívaolajjal vékonyan megkentem a felületüket, enyhén sóztam, majd sütőpapírral borított tepsiben kb. 40 perc alatt puhára sütöttem őket.

Amikor elkészültek, megvártam, amíg kihűlnek, majd kanállal egy mérőpohárba kapartam a húsukat. Hozzáadtam egy fej apró kockákra vágott lilahagymát, sóztam, borsoztam. Botmixerrel pürésítettem, majd mustárral alaposan elkevertem.

Teljes kiőrlésű pitával és friss zöldségekkel fogyasztottam.

Kb. 4-6 adag lesz belőle