Korábban már szerepelt egy padlizsánkrém a blogon, ez a verzió szinte ugyanazt tudja, csak egy-két összetevő változott, mégis teljesen más az összhatás.
- 4 padlizsán
- 1 + 1 ek. olívaolaj
- 1 kisebb fej lilahagyma
- só, frissen őrölt bors
- 1-2 ek. mustár
A padlizsánokat megmostam, hosszában félbevágtam, a húsukat éles késsel bekockáztam úgy, hogy a héját ne vágjam át. Olívaolajjal vékonyan megkentem a felületüket, enyhén sóztam, majd sütőpapírral borított tepsiben kb. 40 perc alatt puhára sütöttem őket.
Amikor elkészültek, megvártam, amíg kihűlnek, majd kanállal egy mérőpohárba kapartam a húsukat. Hozzáadtam egy fej apró kockákra vágott lilahagymát, sóztam, borsoztam. Botmixerrel pürésítettem, majd mustárral alaposan elkevertem.
Teljes kiőrlésű pitával és friss zöldségekkel fogyasztottam.
Kb. 4-6 adag lesz belőle