Igen, mondhatjuk, hogy káposztás tésztát mindenki tud készíteni. De ahogy megláttam a durum pappardelle tésztát az üzletben, már tudtam, hogy éppen arra vár ez a klasszikus, hogy a krumplis tészta után ezt az ételt is megreformáljam kissé.
- 250 g durum pappardelle tészta
- 1 kisebb fej káposzta
- 1+2 ek. extra szűz olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- néhány cseppnyi DW folyékony édesítőszer
A tésztát sós, olívaolajos vízben megfőztem, majd leszűrtem.
A káposztát vékony szeletekre vágtam.
Wokban olívaolajat hevítettem, majd rádobtam a szeletelt káposztát. Sóztam, borsoztam, dobva-rázva pirítottam, addig, amíg teljesen megpuhult / összeesett. Végül néhány csepp folyékony édesítőszert adtam hozzá.
A párolt káposztát elkevertem a tésztával, majd frissen őrölt borssal koronázva tálaltam az ételt.
4 adag lesz belőle