Természetesen a lisztek mellett a fehér lisztes termékeket is helyettesíteni kell. Én a következőket használom:
- Semmi péksüti – tényleg semmi
- Otthon sütött teljes kiőrlésű kenyerek
- Kornspitz (több helyen kapható, összetétele szabályozott, akárhol veszed, ugyanazt kapod) – 1 db / étkezés
- Laurapan márkájú, igazi, nehéz rozskenyér – 1 szelet / étkezés
- Abonett (rozsos, teljes kiőrlésű) 4 – 6 db / étkezés
- Korpás, magvas zsemle – 1 db / étkezés
Panírozás
- Zsemlemorzsa helyett zabkorpát használok panírozáshoz, fasírtba
- A zabkorpa keverhető kókuszreszelékkel, így kicsit más lesz az ízhatás
A szénhidrátokat igyekszem kora délutánig beiktatni.
Az étolajat teljesen elhagytam. Ehelyett használok:
- Kókuszzsír – tulajdonképpen mindenhez, amihez zsiradék kell
- Extra szűz olívaolaj – olasz ételekhez, salátára, tésztafőzéshez, tésztákhoz
Ecetek közül a következők találhatók meg a konyhámban:
- Modenai balzsamecet
- Sima balzsamecet
- Almaecet
- Fehérborecet
A következő bejegyzésemben a húsfélékre és a tejtermékekre fogok kitérni.