Alapanyagok 4 – Lisztes termékek, zsiradékok, ecetek

Természetesen a lisztek mellett a fehér lisztes termékeket is helyettesíteni kell. Én a következőket használom:

  • Semmi péksüti – tényleg semmi
  • Otthon sütött teljes kiőrlésű kenyerek
  • Kornspitz (több helyen kapható, összetétele szabályozott, akárhol veszed, ugyanazt kapod) –  1 db / étkezés
  • Laurapan márkájú, igazi, nehéz rozskenyér –  1 szelet / étkezés
  • Abonett (rozsos, teljes kiőrlésű) 4 – 6 db / étkezés
  • Korpás, magvas zsemle – 1 db / étkezés

Panírozás

  • Zsemlemorzsa helyett zabkorpát használok panírozáshoz, fasírtba
  • A zabkorpa keverhető kókuszreszelékkel, így kicsit más lesz az ízhatás

A szénhidrátokat igyekszem kora délutánig beiktatni.

Az étolajat teljesen elhagytam. Ehelyett használok:

  • Kókuszzsír – tulajdonképpen mindenhez, amihez zsiradék kell
  • Extra szűz olívaolaj – olasz ételekhez, salátára, tésztafőzéshez, tésztákhoz

Ecetek közül a következők találhatók meg a konyhámban:

  • Modenai balzsamecet
  • Sima balzsamecet
  • Almaecet
  • Fehérborecet

A következő bejegyzésemben a húsfélékre és a tejtermékekre fogok kitérni.

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár