Villámgyorsan elkészíthető reggeli, vagy könnyű vendégváró falat.
1 tk. olívaolaj
1 salátacukkini
só
kakukkfű
frissen facsart citromlé
rozskifli
Az olívaolajjal kikentem egy teflonserpenyőt. Hozzáadtam a meghámozott, uborkareszelőn vékonyra szeletelt cukkinit, sóztam, kakukkfűvel kissé megpirítottam, majd kevés víz hozzáadásával pároltam.Végül kevés frissen facsart citromlével ízesítettem.
A rozskiflit felkarikáztam, száraz serpenyőben megpirítottam, erre halmoztam a cukkinis keveréket.
Ha marad belóle, 2 szelet rozskenyér és vékonyra szeletelt főtt csirkemell társaságában kiváló szendvicsebéd lehet.
Az eredeti recept a River cottage minden napra c. szakácskönyvből származik, azt egyszerűsítettem kissé.
2 adag lesz belőle