Kapros cukkinifőzelék

Ismét egy villámgyors és könnyű főétellel érkezem, ami kenyér nélkül akár vacsorára is bátran fogyasztható.

1 tk. olívaolaj
1 kisebb salátacukkini

kapor
1 kk. keményítő (3 g)
2 ek. 0,1 % zsírtartalmú joghurt
kevés frissen facsart citromlé

Az olívaolajon kevés víz hozzáadásával megpároltam a reszelt cukkinit. Sóztam, kaporral ízesítettem és kevés víz hozzáadásával fedő alatt rövid idő alatt puhára pároltam. Amikor megpuhult, hozzáadtam a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt, majd natúr joghurttal lazítottam (hőkiegyenlítés!). Végül kevés citromlével átkevertem.

Főtt csirkemellel és két vékony szelet pirított teljes kiőrléső rozskenyérrel tálaltam.

1 adag lesz belőle.

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár