recept

Kapros cukkinifőzelék

Ismét egy villámgyors és könnyű főétellel érkezem, ami kenyér nélkül akár vacsorára is bátran fogyasztható.

1 tk. olívaolaj
1 kisebb salátacukkini

kapor
1 kk. keményítő (3 g)
2 ek. 0,1 % zsírtartalmú joghurt
kevés frissen facsart citromlé

Az olívaolajon kevés víz hozzáadásával megpároltam a reszelt cukkinit. Sóztam, kaporral ízesítettem és kevés víz hozzáadásával fedő alatt rövid idő alatt puhára pároltam. Amikor megpuhult, hozzáadtam a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt, majd natúr joghurttal lazítottam (hőkiegyenlítés!). Végül kevés citromlével átkevertem.

Főtt csirkemellel és két vékony szelet pirított teljes kiőrléső rozskenyérrel tálaltam.

1 adag lesz belőle.