recept

Narancsos csokoládé likőr

Szeretek saját készítésű ajándékot adni a konyhából, mert szívesen készítem, és általában sikert arat. Most a flatcat blogon találtam egy narancsos csoki likőrt, ami fantasztikusan finom! Rögtön dupla adagot készítettem belőle :) .

  • 4 közepes, kezeletlen héjú bio narancs héja és leve (összesen 2 dl)
  • 2 dl tejszín
  • 30 dkg finomítatlan nádcukor
  • 4 ek. cukormentes holland kakaópor
  • 10 dkg jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládé (85%)
  • 3 dl sötét rum

A narancsok héját lereszeltem, levét kipréseltem, majd egy habverő segítségével homogénre kevertem a tejszínnel, a cukorral és a kakaóporral. Amikor alaposan elkeveredett, kis lángon, folytonos kevergetés mellett főzni kezdtem, felforraltam. Amikor felforrt, hozzáadtam az apró darabokra tördelt csokit. Hűlni hagytam, majd végül hozzáadtam a rumot. Elkészítés után hűtőszekrényben tálaltam.

1 üvegnyi lett belőle