Cseréptálban sült gyöngytyúk vele sült zöldségekkel

A fagyasztóban találtam egy szép, konyhakész gyöngytyúkot, de mivel mostanában elég sokszor készült húsleves a konyhámban, más tervem volt vele. Így született ez a recept.

  • 500 g burgonya
  • 400 g gomba
  • 300 g kelbimbó
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 konyhakész gyöngytyúk
  • citrombors
  • kakukkfű
  • 10 borókabogyó

A cseréptálat beáztattam.

A burgonyát felkockáztam, elkevertem a szintén kockára vágott gombával és a félbe vágott kelbimbóval. Sóval fűszereztem a zöldségeket, majd ezt terítettem a cseréptál aljára.

A gyöngytyúk bőrét eltávolítottam, a húst enyhén sóztam, citromborssal és kakukkfűvel fűszereztem, majd a zöldségkeverék tetején elosztottam. Késsel összeroppantott borókabogyót szórtam még hozzá, majd a cseréptálat HIDEG sütőbe tettem. (Vigyázni kell, mert ha előmelegített sütőbe tesszük a cseréptálat, könnyen elrepedhet!)

Lassú tűzön kb. 2 órán át pároltam, ekkor leellenőriztem, hogy a hús kellőképpen megpuhult-e, majd a tál tetejét levéve kis ideig pirítottam.

4-5 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár