recept

Csirkefasírt karfiolpürével

Rakott karfiolt terveztem főzni, már elő is voltak készítve az alapanyagok, de egy hirtelen ötlettől vezérelve az étel átalakult, és ez lett belőle. :)

A fasírthoz:

  • 300 g darált csirkemell
  • 1 tojás
  • 3 ek. zabpehely
  • 1 csapott ek. magyaros fűszerkeverék (só, vöröshagyma, paprika, fokhagyma, fehérbors, kömény, paradicsom, bazsalikom, tárkony)
  • csipetnyi só

A püréhez:

  • 350 g karfiol (1 kisebb fej fele)
  • 1 ek. light joghurtos sajtkrém

A csirkehúst elkevertem a felvert tojással, majd hozzáadtam a zabpelyhet. Fűszereztem, picit megsóztam, majd a masszát állni hagytam. Szilikon muffin formákba kanalaztam (nálam 9 adag lett), majd tepsire téve előmelegített sütőben addig sütöttem őket, amíg a tetejük szépen megpirult. (Mielőtt kivettem volna a sütőből, egy bambuszpálcikát beleszúrtam a fasírtokba, hogy biztosan átsültek-e.)

A karfiolt sós vízben feltettem főni, majd amikor megpuhult, összetörtem és light joghurtos sajtkrémmel lazítottam.

2-3 adag lesz belőle