Nemrég volt ez az egyszerű saláta a gyors ebédem, egy kiadós húsleves után, amit csak melegíteni kellett :) , de természetesen vacsorára is kiváló, az öntet pedig amilyen kevés összetevőből áll, olyan finom.
A salátához:
- 5 kisebb kelkáposztalevél (világosabb színű, “belső” levelek :) )
- 1 kisebb cékla
- 1 narancs
- néhány főtt csirkemell szelet
Az öntethez:
- 1 ek. zsírszegény tejföl
- 1 kk. currypor
- 1 tk. bio kukoricacsíra olaj (hidegen sajtolt)
A kelkáposzta vastag erét kivágtam a levelekből, majd a leveleket vékony szeletekre vágtam. A céklát is szeleteltem. A narancsot gerezdekre bontottam. A csirkemellel együtt a hozzávalókat elrendeztem a tányéron.
Az öntet hozzávalóit alaposan elkevertem, és a salátához adtam.
Frissen tálaltam.
1 adag lesz belőle