A konyhámban fellelhető alapanyagokból, villámgyorsan sikerült összedobni ezt a ropogós, tavaszváró kekszet. A lisztek természetesen variálhatók, és édesen is elkészíthető, nagyon rugalmas, könnyen kezelhető az alaptészta.
- 250 g túró
- 100 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50 g tökmagliszt
- 125 g kókuszzsír
- 2 tojás
- só, frissen őrölt rózsabors
- 1 csokor medvehagyma
A túrót összegyúrtam a lisztekkel, kókuszzsírral, tojásokkal, ízlés szerinti sóval és borssal, valamint az apróra vágott medvehagymával. Kicsit állni hagytam, majd dió méretű adagokat tettem a sütőpapírral bélelt tepsire. Egy pohár alját bevizeztem, ezzel lapogattam el a kekszeket, a tetejét durva szemű sóval és chili pehellyel szórtam meg, végül közepesen meleg sütőben ropogósra sütöttem.
20 darab lesz belőle