recept

Medvehagymás túrós tallér

A konyhámban fellelhető alapanyagokból, villámgyorsan sikerült összedobni ezt a ropogós, tavaszváró kekszet. A lisztek természetesen variálhatók, és édesen is elkészíthető, nagyon rugalmas, könnyen kezelhető az alaptészta.

  • 250 g túró
  • 100 g teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 50 g tökmagliszt
  • 125 g kókuszzsír
  • 2 tojás
  • só, frissen őrölt rózsabors
  • 1 csokor medvehagyma

A túrót összegyúrtam a lisztekkel, kókuszzsírral, tojásokkal, ízlés szerinti sóval és borssal, valamint az apróra vágott medvehagymával. Kicsit állni hagytam, majd dió méretű adagokat tettem a sütőpapírral bélelt tepsire. Egy pohár alját bevizeztem, ezzel lapogattam el a kekszeket, a tetejét durva szemű sóval és chili pehellyel szórtam meg, végül közepesen meleg sütőben ropogósra sütöttem.

20 darab lesz belőle