Medvehagymás túrós tallér

A konyhámban fellelhető alapanyagokból, villámgyorsan sikerült összedobni ezt a ropogós, tavaszváró kekszet. A lisztek természetesen variálhatók, és édesen is elkészíthető, nagyon rugalmas, könnyen kezelhető az alaptészta.

  • 250 g túró
  • 100 g teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 50 g tökmagliszt
  • 125 g kókuszzsír
  • 2 tojás
  • só, frissen őrölt rózsabors
  • 1 csokor medvehagyma

A túrót összegyúrtam a lisztekkel, kókuszzsírral, tojásokkal, ízlés szerinti sóval és borssal, valamint az apróra vágott medvehagymával. Kicsit állni hagytam, majd dió méretű adagokat tettem a sütőpapírral bélelt tepsire. Egy pohár alját bevizeztem, ezzel lapogattam el a kekszeket, a tetejét durva szemű sóval és chili pehellyel szórtam meg, végül közepesen meleg sütőben ropogósra sütöttem.

20 darab lesz belőle

 

2Pingbacks & Trackbacks on Medvehagymás túrós tallér

  1. […] a medvehagymás túrós tallér receptjénél is utaltam rá, hogy az alaprecept édes kekszek készítéséhez is kiváló, erre […]

  2. […] barátnőm lánybúcsújára medvehagymás túrós tallér mellett ezzel a finom ropogós keksszel is készültem. Köszönet a fantasztikus receptért […]

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár