recept

Csirkekolbász csőben sült kelbimbóval és sült zellerrel

Ebben a receptben van egy kis csalás, mert a csirkekolbászt anyától kaptam, az otthoni piacon szerezte be! Nagyon finom! Már csak a köreteket kellett kitalálni hozzá. :)

  • 1 adagnyi csirkekolbász
  • hidegen sajtolt napraforgóolaj
  • 350 g kelbimbó
  • 1 tojás
  • 1/2 doboz natúr joghurt (a nagyobb dobozos)
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csomag light mozzarella
  • 2 nagyobb zeller
  • extra szűz olívaolaj

A kolbászt napraforgóolajjal kikent tepsiben, lefedés nélkül sütöttem készre.

A kelbimbót sós vízben majdnem teljesen puhára, de még roppanósra főztem.

Napraforgóolajjal kikent tűzálló tálba rétegeztem. Egy tojást felvertem, a joghurttal elkevertem, sóztam, borsoztam, ezzel öntöttem nyakon a kelbimbót. A tetejére mozzarella került. Addig sütöttem, amíg a sajt a tetején kissé megpirult.

A zellert meghámoztam, hasábokra vágtam, olívaolajjal összeforgattam, és sütőben barnára sütöttem. Csak utólag sóztam.

3-4 adag lesz belőle