Ebben a receptben van egy kis csalás, mert a csirkekolbászt anyától kaptam, az otthoni piacon szerezte be! Nagyon finom! Már csak a köreteket kellett kitalálni hozzá. :)
- 1 adagnyi csirkekolbász
- hidegen sajtolt napraforgóolaj
- 350 g kelbimbó
- só
- 1 tojás
- 1/2 doboz natúr joghurt (a nagyobb dobozos)
- só, frissen őrölt bors
- 1 csomag light mozzarella
- 2 nagyobb zeller
- extra szűz olívaolaj
A kolbászt napraforgóolajjal kikent tepsiben, lefedés nélkül sütöttem készre.
A kelbimbót sós vízben majdnem teljesen puhára, de még roppanósra főztem.
Napraforgóolajjal kikent tűzálló tálba rétegeztem. Egy tojást felvertem, a joghurttal elkevertem, sóztam, borsoztam, ezzel öntöttem nyakon a kelbimbót. A tetejére mozzarella került. Addig sütöttem, amíg a sajt a tetején kissé megpirult.
A zellert meghámoztam, hasábokra vágtam, olívaolajjal összeforgattam, és sütőben barnára sütöttem. Csak utólag sóztam.
3-4 adag lesz belőle