Kiváló desszert a maradék kenyér hasznosítására, hiszen minden hozzávaló fellelhető a legtöbb háztartásban. Nem éppen a legdiétásabb fogás, de néha kell egy kis dőzsölés is ;) .

  • vaj
  • 25 dkg félbarna kenyér (megszárítva)
  • házi eperlekvár (vagy egyéb lekvár
  • 2 tojás
  • 4 ek. nádcukor
  • 4 dl tej
  • extra nádcukor a szóráshoz

Egy üveg piteformát vajjal kikentem. A száraz kenyeret kisebb darabokra tördeltem, vajjal megkentem, és vajas felével felfelé fordítva kiraktam vele a formát. Lekvárral borítottam. Erre következett még egy réteg kenyér, vajas felével lefelé.

A tojásokat felvertem, a cukorral, majd a tejjel alaposan elkevertem. Ezzel öntöttem le a kenyeret, hogy mindenhol beborítsa a folyadék. Alaposan bele is nyomkodtam, hogy ne álljon meg az alján a tejes tojás, hanem a kenyér minél inkább felszívja a folyadékot.

Végül a tetejére vajdarabokat kockáztam, kevés nádcukorral megszórtam és sütőben szép pirosra sütöttem az édességet.

8 szelet lett belőle