Kenyérpuding

Kiváló desszert a maradék kenyér hasznosítására, hiszen minden hozzávaló fellelhető a legtöbb háztartásban. Nem éppen a legdiétásabb fogás, de néha kell egy kis dőzsölés is ;) .

  • vaj
  • 25 dkg félbarna kenyér (megszárítva)
  • házi eperlekvár (vagy egyéb lekvár
  • 2 tojás
  • 4 ek. nádcukor
  • 4 dl tej
  • extra nádcukor a szóráshoz

Egy üveg piteformát vajjal kikentem. A száraz kenyeret kisebb darabokra tördeltem, vajjal megkentem, és vajas felével felfelé fordítva kiraktam vele a formát. Lekvárral borítottam. Erre következett még egy réteg kenyér, vajas felével lefelé.

A tojásokat felvertem, a cukorral, majd a tejjel alaposan elkevertem. Ezzel öntöttem le a kenyeret, hogy mindenhol beborítsa a folyadék. Alaposan bele is nyomkodtam, hogy ne álljon meg az alján a tejes tojás, hanem a kenyér minél inkább felszívja a folyadékot.

Végül a tetejére vajdarabokat kockáztam, kevés nádcukorral megszórtam és sütőben szép pirosra sütöttem az édességet.

8 szelet lett belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár