Csirkekolbász csőben sült kelbimbóval és sült zellerrel

Ebben a receptben van egy kis csalás, mert a csirkekolbászt anyától kaptam, az otthoni piacon szerezte be! Nagyon finom! Már csak a köreteket kellett kitalálni hozzá. :)

  • 1 adagnyi csirkekolbász
  • hidegen sajtolt napraforgóolaj
  • 350 g kelbimbó
  • 1 tojás
  • 1/2 doboz natúr joghurt (a nagyobb dobozos)
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csomag light mozzarella
  • 2 nagyobb zeller
  • extra szűz olívaolaj

A kolbászt napraforgóolajjal kikent tepsiben, lefedés nélkül sütöttem készre.

A kelbimbót sós vízben majdnem teljesen puhára, de még roppanósra főztem.

Napraforgóolajjal kikent tűzálló tálba rétegeztem. Egy tojást felvertem, a joghurttal elkevertem, sóztam, borsoztam, ezzel öntöttem nyakon a kelbimbót. A tetejére mozzarella került. Addig sütöttem, amíg a sajt a tetején kissé megpirult.

A zellert meghámoztam, hasábokra vágtam, olívaolajjal összeforgattam, és sütőben barnára sütöttem. Csak utólag sóztam.

3-4 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár