Meggyleves

Bizonyára mindenkinek megvan a praktikája a gyümölcslevesek főzéséhez, most bemutatom az enyémet. :)

  • 1 üveg meggybefőtt (házi, cukormentes)
  • 1,5 befőttes üvegnyi víz
  • további édesítőszer ízlés szerint
  • 1-2 szelet citrom
  • 2 fahéjrúd
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej

A befőttet (a levével együtt), vízzel együtt feltettem főni. Kissé tovább édesítettem, majd hozzáadtam egy darabka citromot és a fűszereket. Addig főztem csak, amíg éppen felforrt. A vaníliás pudingport kevés tejjel elkevertem, majd hozzáadtam a maradék tejet. A keveréket a leveshez öntöttem, és összeforraltam.

4-5 adag lesz belőle

1Pingbacks & Trackbacks on Meggyleves

  1. […] maradékot ételek sűrítésére használtam, pl. sóskamártás és (a tejet lecserélve) gyümölcsleves készült […]

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár