Egyik kedvenc kencénk / mártogatósunk, és mivel csicseriborsó általában van a kamrapolcon, bármikor könnyen el tudom készíteni.
- 450 g főtt csicseriborsó (1 éjszakára beáztattam, majd sós vízben puhára főztem)
- 2-3 ek. extra szűz olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek. szezámmag
- 1/2 citrom leve
- só, frissen őrölt bors
- kevés zsírszegény tej
A csicseriborsót már előző nap megfőztem, hűtőszekrényben tálaltam, így az összeállítás nagyon egyszerű volt. A csicseriborsót elkevertem az olívaolajjal, a lereszelt fokhagymával, a serpenyőben zsiradék nélkül megpirított szezámmaggal, a citromlével, majd sóztam, borsoztam. Botmixerrel pürésítettem, majd kevés tejjel lazítottam rajta.
Puffasztott rizsszelettel, zöldségekkel tálaltam