Egyik kedvenc kencénk / mártogatósunk, és mivel csicseriborsó általában van a kamrapolcon, bármikor könnyen el tudom készíteni.

  • 450 g főtt csicseriborsó (1 éjszakára beáztattam, majd sós vízben puhára főztem)
  • 2-3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek. szezámmag
  • 1/2 citrom leve
  • só, frissen őrölt bors
  • kevés zsírszegény tej

A csicseriborsót már előző nap megfőztem, hűtőszekrényben tálaltam, így az összeállítás nagyon egyszerű volt. A csicseriborsót elkevertem az olívaolajjal, a lereszelt fokhagymával, a serpenyőben zsiradék nélkül megpirított szezámmaggal, a citromlével, majd sóztam, borsoztam. Botmixerrel pürésítettem, majd kevés tejjel lazítottam rajta.

Puffasztott rizsszelettel, zöldségekkel tálaltam