Hummusz

Egyik kedvenc kencénk / mártogatósunk, és mivel csicseriborsó általában van a kamrapolcon, bármikor könnyen el tudom készíteni.

  • 450 g főtt csicseriborsó (1 éjszakára beáztattam, majd sós vízben puhára főztem)
  • 2-3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek. szezámmag
  • 1/2 citrom leve
  • só, frissen őrölt bors
  • kevés zsírszegény tej

A csicseriborsót már előző nap megfőztem, hűtőszekrényben tálaltam, így az összeállítás nagyon egyszerű volt. A csicseriborsót elkevertem az olívaolajjal, a lereszelt fokhagymával, a serpenyőben zsiradék nélkül megpirított szezámmaggal, a citromlével, majd sóztam, borsoztam. Botmixerrel pürésítettem, majd kevés tejjel lazítottam rajta.

Puffasztott rizsszelettel, zöldségekkel tálaltam

 

3Pingbacks & Trackbacks on Hummusz

  1. […] klasszikus hummusz gyakori vendég a konyhánkban, de most kedvet kaptam egy harsogó zöld verzióhoz is, […]

  2. […] klasszikus(abb) hummusz receptet már olvashattatok nálam itt, ez a verzió azonban a karácsonyra kapott és azóta szinte minden nap forgatott Vegán […]

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár