recept

Grillnyársak petrezselymes bulgurral

Végre itt a tavasz és a piacokon is egyre több finomságot találhatunk. Ennek örömére készültek ezek a szép színes és egészséges nyársak.

  • 2 egész csirkemell, apró kockákra vágva

Páclé 1:

  • 4 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk. majoránna
  • 1/2 tk. paprika
  • só, frissen őrölt bors

Páclé 2:

  • 4 ek. mustár
  • 4 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 tk. majoránna
  • só, frissen őrölt bors

Zöldségek:

  • bébicukkini, vastagabb szeletekre vágva
  • gomba
  • sárgarépa, vastagabb szeletekre vágva
  • kisebb lilahagymák, négyfelé vágva
  • paradicsom
  • kaliforniai paprika

Köret:

  • extra szűz olívaolaj
  • 300 g bulgur
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem

A pácok hozzávalóit alaposan elkevertem, a falatnyi húskockákat beleforgattam, néhány órára állni hagytam. Zöldségekkel váltakozva nyársra húztam, majd előmelegített sütőben, kevés olívaolajjal kikent tepsiben 15 perc alatt puhára, majd további kb, 10 perc alatt ropogósra sütöttem a nyársakat.

A körethez a bulgurt olívaolajon kissé előpirítottam, annyi vízzel felöntöttem, ami kb. 1-2 ujjnyira ellepi, és sóval, borssal fedő alatt puhára főztem. Végül egy csokor petrezselymet aprítottam bele.

Ebből a húsmennyiségből legalább 20 nyárs készült, így igen kiadós adag.

Olívaolajos paradicsomsalátával tálaltam.