Könnyű ebédre vágytunk, így született ez a recept. Vacsorára is bátran fogyasztható!
- extra szűz olívaolaj
- 2×200 g lazacfilé
- só, frissen őrölt bors
- 400 g brokkoli
- 2 kisebb uborka
- 1 nagyobb sárgarépa
- 2 retek
- balzsamecet
Grillserpenyőben kevés olívaolajat hevítettem, majd belehelyeztem a lazacot először bőrös felével lefelé. Kb. 3 percig sütöttem, figyeltem, hogy a feléig megváltozzon a színe. Eközben a tetejét sóztam, borsoztam. Amikor kb. félig átsült, megfordítottam, a fűszerezett oldalát sütöttem, a bőrös felét csak ekkor sóztam-borsoztam. Amikor a teljes szelet szép rózsaszínű lett, levettem a tűzhelyről.
Eközben 400 g brokkolit annyi sós-borsos vízben tettem fel főni, ami éppen ellepi. Lefedve pároltam, majd botmixerrel pürésítettem.
Az uborkát, sárgarépát, retket vékonyra gyalultam, kevés balzsamecettel meglocsoltam, ezt adtam a hal és a püré mellé.
2 adag lesz belőle