Grillezett lazac brokkolipürével és friss salátával

Könnyű ebédre vágytunk, így született ez a recept. Vacsorára is bátran fogyasztható!

  • extra szűz olívaolaj
  • 2×200 g lazacfilé
  • só, frissen őrölt bors
  • 400 g brokkoli
  • 2 kisebb uborka
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 2 retek
  • balzsamecet

Grillserpenyőben kevés olívaolajat hevítettem, majd belehelyeztem a lazacot először bőrös felével lefelé. Kb. 3 percig sütöttem, figyeltem, hogy a feléig megváltozzon a színe. Eközben a tetejét sóztam, borsoztam. Amikor kb. félig átsült, megfordítottam, a fűszerezett oldalát sütöttem, a bőrös felét csak ekkor sóztam-borsoztam. Amikor a teljes szelet szép rózsaszínű lett, levettem a tűzhelyről.

Eközben 400 g brokkolit annyi sós-borsos vízben tettem fel főni, ami éppen ellepi. Lefedve pároltam, majd botmixerrel pürésítettem.

Az uborkát, sárgarépát, retket vékonyra gyalultam, kevés balzsamecettel meglocsoltam, ezt adtam a hal és a püré mellé.

2 adag lesz belőle

1Pingbacks & Trackbacks on Grillezett lazac brokkolipürével és friss salátával

  1. […] grillezett lazaccal már találkozhattatok a blogon itt és itt, most azonban az ízletes és különleges (nem csak karácsonykor fogyasztható :) ) köretre […]

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár