Kínai gombaleves

Mint tudjátok, levesrajongásom határtalan! :) Most éppen egy kis keleti ízvilágot csempésztem a tányérba.

  • 1 ek. wok olaj
  • 4 szeletke gyömbér, vékony csíkokra vágva
  • 1 sárgarépa, vékony szeletekre vágva
  • bő maréknyi laskagomba, szeletekre vágva
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
  • frissen őrölt bors
  • 1 bő ek. szójaszósz
  • 400 ml zsírtalanított húsleves vagy zöldségalaplé
  • 1 újhagyma, a zöld részével, vékony szeletekre vágva

A wokot felhevítettem, beleöntöttem az olajat, majd rádobtam a gyömbért, rövid idő múlva a sárgarépát, majd a gombát és a fokhagymát. Borsoztam, dobva-rázva pirítottam (nem kell teljesen puhára párolni!). Szójaszósszal meglocsoltam, majd amikor roppanós-puhára pirultak a zöldségek, a húslevessel felöntöttem, összeforraltam, és tálaláskor karikára vágott újhagymával megszórtam.

1 adag lesz belőle

2Pingbacks & Trackbacks on Kínai gombaleves

  1. […] már szerepelt egy hasonló jellegű kínai gombaleves a blogon, most azonban a piacon sikerült shiitake és fafülfgombához jutnom, így friss, finom, […]

  2. […] másik kínai gombaleves receptet itt is olvashattok, azonban ezt a verziót még különlegesebbé teszi a piacon vásárolt friss […]

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár