Sós tönkölykeksz

Kedves kolléganőm gyakran vásárol magának sós tönkölykekszet. Mivel nagyon szeretjük, megpróbáltam itthon is reprodukálni az összetevők listája alapján. Sikerrel. :) A keksz tojás-, élesztő-, és sütőpormentes.

  • 150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 50 g tönkölykorpa
  • 6 ek. extra szűz olívaolaj
  • kb. 150 ml víz (óvatosan adjuk hozzá, figyeljük a tészta állagát)
  • szezámmag

A hozzávalókat alaposan elkevertem, a vízzel óvatosan bántam, figyeltem, hogy annyi kerüljön bele, amennyivel rugalmas, nem töredező tésztát kapok. Szilikonnal bélelt tepsibe tettem, vékonyra nyújtottam, apró darabokra vágtam, majd szezámmaggal megszórtam. Alacsony hőfokon sütöttem / szárítottam.

1 gáztepsinyi vékony keksz lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár