recept

Sós tönkölykeksz

Kedves kolléganőm gyakran vásárol magának sós tönkölykekszet. Mivel nagyon szeretjük, megpróbáltam itthon is reprodukálni az összetevők listája alapján. Sikerrel. :) A keksz tojás-, élesztő-, és sütőpormentes.

  • 150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 50 g tönkölykorpa
  • 6 ek. extra szűz olívaolaj
  • kb. 150 ml víz (óvatosan adjuk hozzá, figyeljük a tészta állagát)
  • szezámmag

A hozzávalókat alaposan elkevertem, a vízzel óvatosan bántam, figyeltem, hogy annyi kerüljön bele, amennyivel rugalmas, nem töredező tésztát kapok. Szilikonnal bélelt tepsibe tettem, vékonyra nyújtottam, apró darabokra vágtam, majd szezámmaggal megszórtam. Alacsony hőfokon sütöttem / szárítottam.

1 gáztepsinyi vékony keksz lesz belőle