Tonhalfasírt paprikában sütve

Gyakran vásárolunk tonhalkonzervet, de eddig leginkább salátában használtam, mint például itt, itt vagy itt, de készült belőle már reggelire való kence is, itt, illetve tésztához is gyakran használom, a receptet itt találjátok. Most egy villámgyors fasírtot készítettem belőle.

  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 tonhalkonzerv (150 g, sós lében, nem olajos!)
  • 1 tojásfehérje
  • 2 ek. zabpehely
  • só, frissen őrölt bors
  • kapor
  • extra szűz olívaolaj
  • szezámmag

A paprikákat félbevágtam, magházukat eltávolítottam. A tonhalkonzervet villával összetörtem, elkevertem a tojásfehérjével, a zabpehellyel, sóval, borssal és kaporral. Olívaolajjal kikent tűzálló tálba helyeztem a fél paprikákat, a tonhalas masszát elosztottam bennük, majd szezámmaggal bőven megszórtam a tetejüket. Előmelegített sütőben sütöttem készre.

Fehérborecetes uborkasalátával tálaltam.

2 kiadós adag lett belőle

 

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár