Ezt az érdekes, csavaros formájú spagettit Olaszországból kaptam ajándékba, és egy friss, könnyű tavaszi zöldségételbe került először. :)
- 150 g tetszőleges tészta
- extra szűz olívaolaj
- só
- 2 újhagyma (a zöld szárával együtt)
- 200 g friss zöldborsó
- 200 g friss spenótlevél
- frissen őrölt bors
A tésztát olívaolajos, sós vízben megfőztem.
Eközben egy serpenyőben olajat hevítettem, amiben megpároltam a felkarikázott újhagymát. Amikor megpuhult, hozzáadtam a zöldborsót, sóztam, borsoztam, majd kevés víz hozzáadásával félpuhára pároltam. Ekkor került bele a spenót is. Fedő alatt együtt pároltam a zöldségeket, majd a fedőt levéve elpároltam a felesleges folyadékot. Végül a tésztával összeforgattam és tálaltam.
3 adag lesz belőle