“Dauerolt” spagetti zöldborsóval és spenóttal

Ezt az érdekes, csavaros formájú spagettit Olaszországból kaptam ajándékba, és egy friss, könnyű tavaszi zöldségételbe került először. :)

  • 150 g tetszőleges tészta
  • extra szűz olívaolaj
  • 2 újhagyma (a zöld szárával együtt)
  • 200 g friss zöldborsó
  • 200 g friss spenótlevél
  • frissen őrölt bors

A tésztát olívaolajos, sós vízben megfőztem.

Eközben egy serpenyőben olajat hevítettem, amiben megpároltam a felkarikázott újhagymát. Amikor megpuhult, hozzáadtam a zöldborsót, sóztam, borsoztam, majd kevés víz hozzáadásával félpuhára pároltam. Ekkor került bele a spenót is. Fedő alatt együtt pároltam a zöldségeket, majd a fedőt levéve elpároltam a felesleges folyadékot. Végül a tésztával összeforgattam és tálaltam.

3 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár