recept

“Dauerolt” spagetti zöldborsóval és spenóttal

Ezt az érdekes, csavaros formájú spagettit Olaszországból kaptam ajándékba, és egy friss, könnyű tavaszi zöldségételbe került először. :)

  • 150 g tetszőleges tészta
  • extra szűz olívaolaj
  • 2 újhagyma (a zöld szárával együtt)
  • 200 g friss zöldborsó
  • 200 g friss spenótlevél
  • frissen őrölt bors

A tésztát olívaolajos, sós vízben megfőztem.

Eközben egy serpenyőben olajat hevítettem, amiben megpároltam a felkarikázott újhagymát. Amikor megpuhult, hozzáadtam a zöldborsót, sóztam, borsoztam, majd kevés víz hozzáadásával félpuhára pároltam. Ekkor került bele a spenót is. Fedő alatt együtt pároltam a zöldségeket, majd a fedőt levéve elpároltam a felesleges folyadékot. Végül a tésztával összeforgattam és tálaltam.

3 adag lesz belőle