A klasszikus és a tejmentes kölespuding után itt a legújabb verzió, a mandulás. :)
- 150 g köles
- csipetnyi só
- 400 ml víz
- 1 ek. DW Édes folyékony édesítőszer (vagy egyéb édesítőszer ízlés szerint)
- 2 db fahéjrúd
- 350 ml mandulatej
- 100 g mazsola, langyos vízben előre beáztatva, majd leszűrve
- 1 ek. útifű maghéj
A kölest csipetnyi sóval 400 ml vízben kezdtem el főzni. Édesítettem, majd hozzáadtam a két fahéjrudat. Amikor az összes vizet felszívta, hozzáadtam a mandulatejet, majd az alaposan kicsavart mazsolát. Addig főztem, amíg a keverék kezdett besűrűsödni, majd belekevertem az útifű maghéjat. 18 cm-es tortaformába simítva hűtöttem.
8 szelet lesz belőle