Nem vágytam semmiféle bonyolult ételre, és a rendelkezésre álló hozzávalókból ez a finom saláta született.
- 100 g lencse, egy éjszakára vízbe áztatva
- babérlevél
- só
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma, vékony szeletekre vágva
- 2 ek. mustár
- frissen őrölt bors
- 1/2 citrom leve
- néhány fekete olívabogyó
A lencsét sós, babérlevéllel ízesített vízben megfőztem.
Egy serpenyőben felhevítettem az olívaolajat, megpároltam rajta a vöröshagymát. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadtam a megfőtt lencsét.
Mustárral, frissen őrölt borssal ízesítettem. A citromlevet csak akkor kevertem bele, amikor már levettem a tűzhelyről.
Tálaláskor néhány olívabogyót dobtam hozzá.
2 adag lesz belőle