Langyos lencsesaláta

Nem vágytam semmiféle bonyolult ételre, és a rendelkezésre álló hozzávalókból ez a finom  saláta született.

  • 100 g lencse, egy éjszakára vízbe áztatva
  • babérlevél
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma, vékony szeletekre vágva
  • 2 ek. mustár
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 citrom leve
  • néhány fekete olívabogyó

A lencsét sós, babérlevéllel ízesített vízben megfőztem.

Egy serpenyőben felhevítettem az olívaolajat, megpároltam rajta a vöröshagymát. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadtam a megfőtt lencsét.

Mustárral, frissen őrölt borssal ízesítettem. A citromlevet csak akkor kevertem bele, amikor már levettem a tűzhelyről.

Tálaláskor néhány olívabogyót dobtam hozzá.

2 adag lesz belőle

2Pingbacks & Trackbacks on Langyos lencsesaláta

  1. […] nem is kell sokat gondolkodni, mi következzen utána, akár egy egyszerű tésztaétel, akár egy saláta is megfelelő lehet. De ha nagyon nincs időm főzni, csak felkapok mellé egy házi készítésű […]

  2. […] asztalunkon is helyet kapott, de készült már belőle húsmentes lencsés pásztorpite, langyos lencsesaláta, zöldséges és kókusztejes vöröslencseleves, de a nagy kedvencem továbbra is Aliz barátnőm […]

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár