recept

Penne aszalt paradicsommal és olívával

Barátnőkkel nemrég ettünk egy egész jó kis olasz étteremben, ami után itthon is kedvet kaptam egy finom tésztaételhez.

  • 60 g durum penne
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 kisebb vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • 4 aszalt paradicsom, apró kockákra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, szeletelve
  • 2 nagyobb paradicsom,héj nélkül, apró kockákra vágva
  • só, frissen őrölt bors
  • chili pehely
  • 1 kk. oregánó
  • 1 kk. bazsalikom
  • 1/2 kk. kakukkfű
  • 1/2 kk. majoránna
  • csipetnyi rozmaring
  • 15 db fekete olívabogyó

A tésztát sós vízben megfőztem.

Az olívaolajon megpároltam a vöröshagymát és az aszalt paradicsomot. Kis idő múlva hozzáadtam a fokhagymaszeleteket is. Amikor már minden szépen megpirult-puhult, jöhettek hozzá s friss paradicsomkockák is (előtte mindkét végüket kereszt alakban bevágtam, majd forrásban lévő vízzel leöntöttem őket, így 1 perc múlva már könnyű volt lehúzni a héjukat).

A paradicsomos szószt sóztam, borsoztam, fűszereztem, majd az egészet jól összeforraltam.

Végül belekevertem a tésztát. Az olívabogyót csak a végén adtam hozzá, amikor már levettem az ételt a tűzhelyről.

1 kiadós adag lesz belőle