Penne aszalt paradicsommal és olívával

Barátnőkkel nemrég ettünk egy egész jó kis olasz étteremben, ami után itthon is kedvet kaptam egy finom tésztaételhez.

  • 60 g durum penne
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 kisebb vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • 4 aszalt paradicsom, apró kockákra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, szeletelve
  • 2 nagyobb paradicsom,héj nélkül, apró kockákra vágva
  • só, frissen őrölt bors
  • chili pehely
  • 1 kk. oregánó
  • 1 kk. bazsalikom
  • 1/2 kk. kakukkfű
  • 1/2 kk. majoránna
  • csipetnyi rozmaring
  • 15 db fekete olívabogyó

A tésztát sós vízben megfőztem.

Az olívaolajon megpároltam a vöröshagymát és az aszalt paradicsomot. Kis idő múlva hozzáadtam a fokhagymaszeleteket is. Amikor már minden szépen megpirult-puhult, jöhettek hozzá s friss paradicsomkockák is (előtte mindkét végüket kereszt alakban bevágtam, majd forrásban lévő vízzel leöntöttem őket, így 1 perc múlva már könnyű volt lehúzni a héjukat).

A paradicsomos szószt sóztam, borsoztam, fűszereztem, majd az egészet jól összeforraltam.

Végül belekevertem a tésztát. Az olívabogyót csak a végén adtam hozzá, amikor már levettem az ételt a tűzhelyről.

1 kiadós adag lesz belőle

 

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár