recept

Zöldborsó hummusz

A klasszikus hummusz gyakori vendég a konyhánkban, de most kedvet kaptam egy harsogó zöld verzióhoz is, csicseriborsó helyett zöldborsóból. Kiváló reggeli vagy vacsora, de akár gyors munkahelyi ebédnek is megfelel.

  • 1 csésze zöldborsó (450 ml; fagyasztott)
  • só, frissen őrölt bors
  • 1,5 ek. tahini
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1/2 citrom frissen facsart leve

A zöldborsót annyi vízben megpároltam, ami éppen ellepi. Leszűrtem, hagytam kihűlni. Enyhén sóztam, borsoztam, tahinivel és extra szűz olívaolajjal elkevertem, majd frissen facsart citromlével ízesítettem. Botmixerrel pürésítettem, majd pirított rozskenyérrel és salátával tálaltam.

2-3 adag lesz belőle