Téli zöldek új köntösben

Ugyan még szerencsére nincs itt a tél, de ez a recept a hideg hónapok során is elérhető (talán kevésbé kedvelt) zöldféléket “dolgoz fel”. A zeller rehabilitációját már megkezdtem, a vadas jellegű csirkével, a téli gyökérsalátával, a vadas karfiollal, és a zeller tócsnival, sőt az ebben a receptben szerepelt köret is szerepelt már a blogon korábban, de ezt az érdekes párosítást még csak most vezettem be a konyhánkba.

A sült zellerhez:

  • 1 nagy fej zeller, hasábokra vágva
  • 2-3 ek. extra szűz olívaolaj
  • só (csak utólag!)

A fűszeres kelhez:

  • 1-2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • só, frissen őrölt bors
  • chili pehely és ázsiai citromfű ízlés szerint
  • 2 ek. szezámmag

A zellert elkevertem az olívaolajjal, majd tepsibe terítettem és sütőben sütöttem pirosra. Csak utólag sóztam.

Egy wokban olívaolajat hevítettem, majd hozzáadtam a vékony szeletekre vágott hagymát. Amikor megpuhult, jöhetett hozzá az 1 cm-es szeletekre vágott kelkáposzta. Sóztam, borsoztam, dobva-rázva pirítottam-puhítottam. Chili pehellyel és ázsiai citromfűvel fűszereztem, majd szezámmaggal tettem teljessé az ízét.

2 kiadós, vagy 3 kisebb adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár