Zöldborsó hummusz

A klasszikus hummusz gyakori vendég a konyhánkban, de most kedvet kaptam egy harsogó zöld verzióhoz is, csicseriborsó helyett zöldborsóból. Kiváló reggeli vagy vacsora, de akár gyors munkahelyi ebédnek is megfelel.

  • 1 csésze zöldborsó (450 ml; fagyasztott)
  • só, frissen őrölt bors
  • 1,5 ek. tahini
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1/2 citrom frissen facsart leve

A zöldborsót annyi vízben megpároltam, ami éppen ellepi. Leszűrtem, hagytam kihűlni. Enyhén sóztam, borsoztam, tahinivel és extra szűz olívaolajjal elkevertem, majd frissen facsart citromlével ízesítettem. Botmixerrel pürésítettem, majd pirított rozskenyérrel és salátával tálaltam.

2-3 adag lesz belőle

1Pingbacks & Trackbacks on Zöldborsó hummusz

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár