recept

Első gluténmentes, vegán kekszem :)

Engem idáig még nem kapott el a mostanában tomboló gluténmentes láz (és itt nyilvánvalóan nem azokra gondolok, akik glutén- vagy lisztérzékenység miatt kényszerülnek változtatásra), azonban egyre több oldalon jönnek szembe kiváló receptek, többek között Szafinál is. Nála láttam meg ezt a Vegán Goji Berry kekszet, és habár valamennyit változtattam rajta, kiváló tojás-, tej- és gluténmentes rágcsálnivalónk lett a kávé mellé.

  • 45 g zsírtalanított kókuszliszt
  • 45 g hajdinaliszt
  • 1 tk. chia mag
  • 15 g extra szűz olívaolaj
  • 1 ek. DW Édes folyékony édesítőszer (vagy egyéb édesítőszer ízlés szerint)
  • 50 g víz
  • narancs-citrom dzsem

A liszteket elkevertem a chia maggal, majd az olívaolajjal és a folyékony édesítőszerrel. Vizet adtam hozzá, egy nagyobb gömböt formáltam belőle, majd kisebb diónyi adagokat sütőpapírral borított tepsire sorakoztattam. Ellapogattam őket, a közepükre mélyedést formáltam a kezemmel, ezekbe töltöttem 1-1 kávéskanálnyi lekvárt.

Közepesen meleg sütőben addig sütöttem őket, amíg az oldaluk elkezdett barnulni.

12 kisebb keksz lett belőle