Engem idáig még nem kapott el a mostanában tomboló gluténmentes láz (és itt nyilvánvalóan nem azokra gondolok, akik glutén- vagy lisztérzékenység miatt kényszerülnek változtatásra), azonban egyre több oldalon jönnek szembe kiváló receptek, többek között Szafinál is. Nála láttam meg ezt a Vegán Goji Berry kekszet, és habár valamennyit változtattam rajta, kiváló tojás-, tej- és gluténmentes rágcsálnivalónk lett a kávé mellé.
- 45 g zsírtalanított kókuszliszt
- 45 g hajdinaliszt
- 1 tk. chia mag
- 15 g extra szűz olívaolaj
- 1 ek. DW Édes folyékony édesítőszer (vagy egyéb édesítőszer ízlés szerint)
- 50 g víz
- narancs-citrom dzsem
A liszteket elkevertem a chia maggal, majd az olívaolajjal és a folyékony édesítőszerrel. Vizet adtam hozzá, egy nagyobb gömböt formáltam belőle, majd kisebb diónyi adagokat sütőpapírral borított tepsire sorakoztattam. Ellapogattam őket, a közepükre mélyedést formáltam a kezemmel, ezekbe töltöttem 1-1 kávéskanálnyi lekvárt.
Közepesen meleg sütőben addig sütöttem őket, amíg az oldaluk elkezdett barnulni.
12 kisebb keksz lett belőle