Szép darab pontyot kaptunk ajándékba, és kihasználva az ősz utolsó ízletes paradicsom – paprika termést, rác(os) pontyot készítettünk belőle. Az egyik legjobb dolog, ami egy ponttyal történhet a tányéron…
- extra szűz olívaolaj
- 3 burgonya
- 3 paradicsom
- 3 vöröshagyma
- 3 paprika
- 6-8 pontypatkó
- só, frissen őrölt bors
- 6-8 citromkarika
Olívaolajjal kikentem egy tűzálló tálat. Ebbe rétegeztem először a vékony szeletekre vágott burgonyát, majd a felkarikázott paradicsomot, hagymát és paprikát. Minden réteget sóztam és enyhén borsoztam.
A zöldségágyra kerültek az alaposan lemosott, kiáztatott, sózott-borsozott pontypatkók. Minden halszelet tetejére egy citromkarikát is tettem.
Közepesen meleg sütőben alufólia alatt 30-40 percig, majd alufólia nélkül annyi ideig sütöttem, amíg a halszeletek kissé meg is pirulnak.
4 adag lesz belőle