recept

Rác(os) ponty

Szép darab pontyot kaptunk ajándékba, és kihasználva az ősz utolsó ízletes paradicsom – paprika termést, rác(os) pontyot készítettünk belőle. Az egyik legjobb dolog, ami egy ponttyal történhet a tányéron…

  • extra szűz olívaolaj
  • 3 burgonya
  • 3 paradicsom
  • 3 vöröshagyma
  • 3 paprika
  • 6-8 pontypatkó
  • só, frissen őrölt bors
  • 6-8 citromkarika

Olívaolajjal kikentem egy tűzálló tálat. Ebbe rétegeztem először a vékony szeletekre vágott burgonyát, majd a felkarikázott paradicsomot, hagymát és paprikát. Minden réteget sóztam és enyhén borsoztam.

A zöldségágyra kerültek az alaposan lemosott, kiáztatott, sózott-borsozott pontypatkók. Minden halszelet tetejére egy citromkarikát is tettem.

Közepesen meleg sütőben alufólia alatt 30-40 percig, majd alufólia nélkül annyi ideig sütöttem, amíg a halszeletek kissé meg is pirulnak.

4 adag lesz belőle