Rác(os) ponty

Szép darab pontyot kaptunk ajándékba, és kihasználva az ősz utolsó ízletes paradicsom – paprika termést, rác(os) pontyot készítettünk belőle. Az egyik legjobb dolog, ami egy ponttyal történhet a tányéron…

  • extra szűz olívaolaj
  • 3 burgonya
  • 3 paradicsom
  • 3 vöröshagyma
  • 3 paprika
  • 6-8 pontypatkó
  • só, frissen őrölt bors
  • 6-8 citromkarika

Olívaolajjal kikentem egy tűzálló tálat. Ebbe rétegeztem először a vékony szeletekre vágott burgonyát, majd a felkarikázott paradicsomot, hagymát és paprikát. Minden réteget sóztam és enyhén borsoztam.

A zöldségágyra kerültek az alaposan lemosott, kiáztatott, sózott-borsozott pontypatkók. Minden halszelet tetejére egy citromkarikát is tettem.

Közepesen meleg sütőben alufólia alatt 30-40 percig, majd alufólia nélkül annyi ideig sütöttem, amíg a halszeletek kissé meg is pirulnak.

4 adag lesz belőle

Szólj hozzá

A weboldal ún. cookie-kat vagy sütiket használ. (Több információ)

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár