Nagyon finom tej- és tojásmentes muffin receptre bukkantam a Zabtej blogon, amit kis változtatásokkal el is készítettem. Tökéletes állaga lett, megtartjuk a receptet :).
- 250 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 3 evőkanál mák, ledarálva
- 40 g DW 4:1 édesítőszer (vagy ennek megfelelő mennyiségű egyéb édesítőszer)
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 250 ml light szójatej (vagy egyéb növényi tej / zsírszegény tej)
- 1/2 narancs leve
- 6 ek. extra szűz olívaolaj
- narancs-citrom lekvár a közepébe
Először a száraz hozzávalókat kevertem össze: a lisztet, a mákot, az édesítőszert és a szódabikarbónát.
A szójatejet meglangyosítottam, majd elkevertem a frissen facsart narancslével és az olajjal.
Végül a száraz és a nedves hozzávalókat összevegyítettem, szilikonos muffin formákba adagoltam úgy, hogy miután félig megtöltöttem, kevés lekvárt tettem a közepébe, majd beborítottam a maradék tésztával.
14 muffin lett belőle